Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση Νο 5 / 07.06.2015


Ανακοίνωση Νο 5
Αθήνα, 07/06/2015
Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με συνδικαλιστικούς πολιτικούς αγώνες
Κ Α Ι Ο Χ Ι Μ Ε Τ Α Δ Ι Κ Α Σ Τ Η Ρ Ι Α!
Η νεοϊδρυθείσα συνδικαλιστική κίνηση (ΚΙ.ΣΥ.ΕΤ) άρχισε τη συνδικαλιστική της δράση συνεχίζοντας την παράδοση της ΟΔΟΥ ΕΥΠΟΛΙΔΟΣ των 150 Εξωδίκων και των δικαστηρίων!
ΑΝΤΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 7ΜΕΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (τρία μέλη από τη παράταξή τους) ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ.
  • Εάν γίνει αποδεκτό το αίτημα τους –περί διορισμού προσωρινού διοικητικού συμβουλίου– οι εκλογές θα οριστούν τουλάχιστον μετά ένα εξάμηνο. Το ρήγμα και τη διάσπαση που δημιουργούν με τη συγκεκριμένη ενέργεια μεταξύ των συναδέλφων τη σκέφτηκαν; Την αποτρέπουν με αυτόν τον τρόπο ή την επιδιώκουν;
  • Έλαβαν υπόψη τους ότι οι όποιες διεκδικήσεις μέχρι τη διενέργεια νέων εκλογών θα ανασταλούν, ενώ βιάζονταν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της βιωσιμότητας του ΕΤΑΤ; Την πρόταση της ΟΤΟΕ προς τον Υπουργό για τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου θα μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν με τέτοιες διασπαστικές κινήσεις;
  • Γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες μάς γυρίζουν σε άλλες εποχές που διορίζονταν –πραξικοπηματικά– διοικήσεις σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια σωματεία ακόμη και στη ΓΣΕΕ για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες αντεργατικές επιλογές!
Η Alpha Bank και ο εργοδοτικός Σύλλογος σίγουρα θα πανηγυρίζουν με την πολυδιάσπαση του χώρου μας.
Ας σκεφτούν πιο ψύχραιμα, τα περιθώρια υπάρχουν. Άλλωστε και οι ίδιοι, εμπράκτως έχουν συμφωνήσει στη Γενική Συνέλευση για τις εκλογές της 10ης Ιουνίου για την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και μάλιστα έχουν εκλέξει και ένα μέλος τους σε αυτήν.
Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με συνδικαλιστικούς - πολιτικούς αγώνες και όχι με τα δικαστήρια.